Klassiek Gitaar - Andres Segovia

Klassiek

Vroeger was het gebruikelijk dat wie begon met gitaarspelen, eerst les kreeg op de klassieke gitaar, de “Spaanse Gitaar”.

Ook nu is de Spaanse gitaar een betaalbaar, ruim beschikbaar en laagdrempelig instrument voor wie graag wil leren gitaarspelen.

De gitaren zijn ook beschikbaar als kindergitaar, in de maten 1/4, 1/2, 3/4, 7/8 en ‘full body’, zodat er voor elke leeftijd en lichaamsmaat gemakkelijk een bijpassend instrument te vinden is.

Bij de Gitaarschool Ermelo kan men starten op de Spaanse gitaar of op elke andere gitaar naar wens. Zo is het ook geen enkel probleem om direct op elektrische gitaar te beginnen als men daar een voorkeur voor heeft. Of op de staalsnarige akoestische gitaar.

Voor jonge kinderen is de klassieke gitaar het meest vriendelijke instrument om mee te beginnen, de snaren zijn zachter om in te drukken.

Op de klassieke gitaar leert men eerst de fundamenten van de klassieke gitaartechniek. Later kan men kiezen om zich meer te ontwikkelen in moderne speelwijzen.

Gerelateerd aan de klassieke gitaar is de flamenco gitaar. Deze stijl en techniek is een van de weinige dingen waarin je bij de Gitaarschool Ermelo niet echt geholpen kunt worden. Het is een zeer eigen, specifieke techniek, waarvoor je het beste een specialist in dat genre kunt benaderen.