Kinderen

Kinderen

Kinderen kunnen op les komen vanaf de leeftijd 5 jaar. Er zijn prachtige kindergitaren beschikbaar waarop ook jonge kinderen goed kunnen starten.

Jonge kinderen komen op speelse wijze in aanraking met het instrument, waarbij er bij de gitaarlessen tegelijk ook een doorlopende leerlijn wordt aangehouden.

De kinderen leren zich gaandeweg steeds beter concentreren op de muziek, tijdens de gitaarles en thuis.

Het oefenen thuis moet altijd heel ontspannen verlopen. Beter in het begin heel korte sessies om te verwerken wat er tijdens de gitaarles is behandeld, dan direct beginnen met langere oefentijden.

Voor heel jonge kinderen is 5 tot 10 minuten de eerste weken of de eerste paar maanden voldoende om de techniek op te bouwen en zich op het instrument te ontwikkelen.

Daarbij geeft dagelijkse oefening wel het beste effect.

Er zijn goede lesmethodes welke voor kleine kinderen heel geschikt en laagdrempelig zijn.

Bij jongere kinderen kan het prettig zijn als de ouder / begeleider erbij is tijdens de les om zo thuis ook te kunnen meehelpen bij het oefenen. Ook kiezen enkele ouders ervoor om samen met hun kind les te krijgen.

Enthousiast geworden? Je kunt je direct inschrijven voor gitaarles. Het is ook mogelijk om eerst een instapcursus te doen. Zo kom je er gauw achter of je door wilt gaan met het gitaarspelen.