Gitaarles - Akoestisch

Akoestische Gitaar

Voor wie gitaar leert spelen is de akoestische gitaar vaak een voordehand liggende keuze.

We maken onderscheid tussen twee hoofdcategorieën akoestische gitaren:
- de klassieke gitaar
- de staalsnarige gitaar

Het is goed om vooraf te bepalen op welk van deze twee soorten gitaren je wilt beginnen. Dit kan ook in overleg met de gitaardocent! Het is ook zonder problemen mogelijk om meteen op de elektrische gitaar te beginnen. De overweging is meestal vooral een financiële kwestie.

De akoestische gitaar is het handigste muziekinstrument ter wereld! Het is ook niet voor niets dat het met de piano het meest bespeelde instrument op aarde is.

Gemakkelijk mee te nemen, geschikt voor zangbegeleiding maar niet alleen dat, je kunt er ook complete uitvoeringen op geven, alleen of in een groep, van klassiek tot modernere stijlen als blues, fingerstyle, pop, rock, jazz.

En dankzij de mogelijkheid om de gitaar te versterken kun je er ook op soleren in een band.

Leerlingen spotlight

contact

  • Stuur een berichtje over deze lessen:
  • Vaak begint men met gitaarspelen op een akoestische gitaar, maar dat is niet verplicht! Als jouw interesse ligt bij elektrisch, is er niets op tegen om direct daarop te beginnen. Als je bijvoorbeeld graag piano wilt spelen hoef je immers ook niet op een orgel te beginnen! Als jij meteen wilt beginnen met lessen op de akoestische gitaar, klik: Nu aanmelden!

Wetenswaardigheden