Basgitaar

Basgitaar

In Lesaanbod, Gitaarles by drfretboard

 • Basgitaar staat voor ‘groove’. Geen band kan lekkerder jammen als wanneer er een goede bassist, samen met de drummer, het fundament neerlegt.

  Bassisten als Jack Bruce en Jaco Pastorius hebben laten zien dat het basgitaarspel meer inhoudt dan het neerleggen van de grondtoon op de tel, de bassist speelt zijn eigen melodische verhaal, bewaakt de groove en is dé schakel tussen ritme en harmonie.

 • Basgitaarles

  Basgitaarles

 • Stuur een berichtje over deze lessen:

  Velden met een * zijn verplicht
 • Naast het aanleren van de nodige kennis van het instrument, leer je als beginner het basisvocabulaire van de basgitaar. Bekende riffs, bruikbare patronen, effectieve technieken.

  Als gevorderde ga je dieper in op de kennis en de techniek van je instrument en leer je om met steeds grotere zelfstandigheid invulling te geven aan jouw rol als fundament van de band.

  Nu aanmelden!
Leo Fender bouwde in 1951 de “Precision Bass”, welke gemakkelijk door gitaristen kon worden bespeeld dankzij de overeenkomsten met de dan ook net ontwikkelde ‘solid-body’ elektrische gitaar. Muzikanten in de jazz en pop kozen al gauw steeds vaker voor deze gitaar.
Een-vinger aanslagtechniek
Standaard techniek: twee vingers
Moderne techniek: drie of vier vingers
Plectrumtechniek
Slapping & Popping
Bijzondere technieken
De bas heeft een rol in werkelijk alle soorten muziek.

Jazz, Funk, Rock, Soul, Pop, R&B, Country, Metal, Gospel

Jaco Pastorius
Jeff Berlin
Jack Bruce
Marcus Miller