Max Meurs —

(Max heeft vanaf zijn 10e tot zijn 18e les gehad bij Alexander Stakenburg/School voor Improvisatie)

5 star
Alexander Stakenburg geeft hele goede gitaarlessen waar je snelle progressie boekt. Hij is spontaan en brengt ook humor in de lessen. Hij luistert goed naar wat zijn leerlingen willen leren en probeert op basis van de wil van de leerling een periodeplanning die past bij de leerling en ook goed werkt. Hij kan je ALLES leren; Jazz, Metal, Rock, Pop, Funk en ook heel veel technieken en hij is één van de beste gitaristen die ik persoonlijk ken. Dankzij hem zit ik op het niveau wat ik bereikt hebt. Het is meer dan een leraar, het is een rolmodel!
Unlike · Comment · about 10 months ago · 2 Reviews ·

Beluister Max:


Stefan Wolf —
5 star

Remco Zeevat —
5 star
Deze gitaarleraar is niet zomaar een persoon die het voor zijn hobby doet om even wat bij te verdienen. Het is zijn beroep, en dat maakt hem een goede gitaarleraar. Hij weet zijn kwaliteiten goed over te brengen op de leerling. Het relaxed is van zijn les dat het heel flexibel gaat. Je mag altijd je eigen inbreng hebben en wensen aangeven. Ik ga nog steeds met veel plezier en motivatie naar zijn lessen. En die weet hij door zijn lessen heel hoog te houden!

Arno Siemons

Serieuze docent met passie voor zijn vak. Zeer breed georiënteerd, hetgeen zijn leerlingen ten goede komt. Niet alleen praktijk, maar een degelijke theoretische ondersteuning voor leerlingen die net iets meer uit hun instrument willen halen. Aanrader!

Sabien Bouw —
5 star
Hele leuke lessen! Alexander leert mij precies de liedjes die ik leuk vind en brengt mij in contact met andere stijlen waardoor gitaarspelen nooit verveelt.

Beluister Sabien:

(2013):

Jan-Willem van Broekhoven —
5 star
Helemaal top!

Kevin Evers —
5 star
De lessen van Alexander hebben mij in de zin van het gitaarspelen een heel eind op weg geholpen en mij vooral veel meer inzicht gegeven. Ik heb al heel lang geen lessen meer bij hem maar ik heb nog steeds veel aan de lessen.

Max Veldhuis —
5 star
Ik heb altijd erg genoten van de lessen van Alexander! De lessen hebben bovendien een degelijke basis gevormd voor mijn gitaarspelen, dat merk ik zeker nu nadat ik na een tijdje afwezigheid op de gitaar de boel weer heb opgepakt en weer ben gaan spelen. School voor Improvisatie is zeker een aanrader als je net start op de gitaar, maar biedt ook voldoende uitdaging voor de meer geoefende gitarist. 5 sterren!

Marcel Uit de Bosch —
5 star
Goed muziekonderwijs op een ongedwongen manier. Maatwerk dus!

Bertil van Lochem —
4 star
Hele leuke manier van gitaarles geven!!!

Boas Den Boer —
4 star
Gitaarles op maat, op welk vlak je ook wil leren.
Alexander geeft duidelijk les en brengt muziek ipv theorie.

Tom van Heusden —
5 star
Alexander geeft goed en doeltreffend les en heeft grote kennis van zowel het praktische als het theoretische deel van muziek. Ik zou de School voor Improvisatie zeker aanbevelen!

Tip van den Bos —
5 star
Erg interessante lessen en door de enorme muzikale kennis van Alexander de mogelijkheid om dieper op bepaalde stof in te gaan. Hij heeft mij ook erg geholpen met de toelating voor mijn muziek opleiding.

Christine de Jong —
5 star
Alexander Stakenburg geeft niet zomaar gitaarles! Allereerst vraagt hij wat je wilt leren en gaandeweg ziet hij wat je kan en probeert daarbij de juiste techniek toe te passen. Niks moet, je mag blijven oefenen op je eigen tempo. Hierdoor raakt je beter gemotiveerd om door te leren.

Lucia Kalkman —
5 star
Het is een goede muziekschool waar ik veel heb geleerd

Menno Kruidhof —
5 star
Heb hier een jaar of wat heerlijk les gehad. Geen vast programma, maar gefocust op wat je als leerling wilt. Nu al een tijdje geen les meer, maar ik zit er serieus over na te denken om terug te gaan, want hier is nog veel meer te leren! Zowel in techniek als in theorie.

Rob Gouw —
4 star
Erg goede en duidelijke lesstof. . Gekomen om mijn improvisatie skills weer wat op te frissen. Middels het CAGED systeem weer de gitaarhals op een andere/nieuwe manier ontdekt. Mijn solo spel zeker ten goede gekomen!

Diederik Vos —
5 star
Na de jaren die ik er les gehad heb, kan ik met gemak zeggen dat een leraar is die geïnteresseerd is in zijn leerlingen en hierbij ook helpt met het uit stippellen van hun leerweg.

Brian van Velde —
5 star
Alexander geeft hele goede lessen.
Alles wat hij je leert leer je ook heel snel door leuke en interessante lessen.
Rock n roll, metal, jazz alles wat je maar wilt leren zal hij je leren.
Maar hij leert je ook goede technieken.
Hij is de beste gitaar speler die ik ken.
Ik raad de school voor improvisatie zeker weten aan.

Laurens van der Hart —
5 star
Alexander Stakenburg combineert technische skills met mijn eigen muziekstijl. Hierdoor heb ik veel vooruitgang geboekt! Hij zorgt ervoor dat ik elke week weer met plezier naar gitaarles ga en met nieuwe motivatie en kennis vertrek uit zijn magnifieke en moderne studio.

Brenda Salverda-van Dijk —
5 star
Alexander geeft mijn zoon goed les. Hij houdt het interessant door les te geven in de liedjes die mijn zoon aanspreekt. En toch krijgt het theoretische gedeelte ook aandacht. Ik raad School voor Improvisatie zeker aan!

Jan Schans —
4 star
Alexander is een fijne gitaardocent met een warme, persoonlijke benadering en een brede kennis van muziekstijlen. Hij zoekt naar de structuur en het lesmateriaal die passen bij je individuele wensen en je spelniveau. Hij let goed op de details van je techniek, waardoor je echt nieuwe dingen kunt leren.

Arnold Polinder —
5 star
Een tijdje met veel plezier gitaarles gehad van Alexander! Absolute aanrader!

German Jonathan Bos —
5 star
heb een goede tijd gehad en zeker veel geleerd. hierdoor kan en blijf ik het leuk vinden!:)

Stefan Elsenbroek —
5 star
Alexander geeft hartstikke goede lessen, waar je ontzettend veel van leert, plezier van hebt en je hebt er de rest van je leven voordeel aan. Het is ook erg fijn dat je bij hem je eigen inbreng kunt hebben, wanneer je dat wil.

Hendrik Buijs —
5 star
In een ontspannen sfeer en eigen tempo wordt er les gegeven. De basis wordt goed uitgelegd en er is veel inbreng om nummers in te studeren

Wytse Vries —
5 star
Ik ga met veel plezier naar de gitaarlessen van Alexander. Het is er altijd gezellig en je leert er veel. Zijn manier van les geven is goed.

Reviews 2014
Maarten Keesman

http://www.maartenkeesman.nl/


Gedurende 2 jaar tijd heb ik gitaarlessen gehad van Alexander. Alexander beschikt over fantastische techniek en veel theoretische kennis, precies de aspecten waar ik hulp bij nodig had. Alexander is een zeer toegewijde gitaardocent die de leerling en zijn leerdoelen centraal zet en ervoor kan zorgen dat de leerling in korte tijd een completere gitarist wordt. Om deze redenen kan ik Alexander zeker aanbevelen.
October 16, 2014, Maarten was Alexander’s client

Rick Riegen

Intern Accountmanager Banking at Rochewood Insurance & Banking

Alexander is een zeer gedreven en vooral gepassioneerde musicus. Zijn kennis en kunde staat buiten kijf. Hij is erg goed in het overbrengen van deze kennis en kunde en weet dit te koppelen aan plezier en tempo. Je zult dus al gauw merken dat je echt beter en creatiever wordt in je spel. Daarbij staan geen vaste patronen, heilige huisjes of keurslijven centraal, maar juist verbeelding, creativiteit en ontdekking.

Tijdens de lessen merkte ik altijd dat Alexander mij wist te bereiken en begreep wat ik eruit wilde halen en wilde creëren. Hierin staat hij open voor elke muzikale opvatting of stijl. Van traditionele jazz tot pittige en rauwe blues, waar je zin in hebt dat ga je doen!

Ik wil Alexander van harte aanbevelen als muzikale mentor, begeleider en medereiziger op ieders muzikale ontdekkingsreis.
September 12, 2014, Rick was Alexander’s client
Reviews 2013
Hans Jonkman

Project / Program Manager B2C at Essent

In het afgelopen jaar heb ik mogen genieten van het verschil tussen autodidactisch gitaar spelen en begeleid muziek maken. “Only through literary art can we escape from ourselves and know the perspective of another on the world, which is not the same as our own, and which contains views of landscapes that would otherwise have remained as unknown as any there may be on the moon” is een bekende quote van Marcel Proust. Hetzelfde kan gezegd worden van de muziek. Er is een groot verschil tussen het vertellen en laten zien van een bestemming en het motiveren een reis te ondernemen, Alexander kent dit verschil als geen ander.

In de lessen die ik heb gehad ben ik niet gedwongen in een dogma, maar ben ik gestimuleerd om een nog niet bekend gebied van mijn eigen kunnen te ontwikkelen. Niets menselijks is Alexander vreemd, zijn voorliefde voor een jazzy sound stopt hij niet weg, hij blijft een zelfstandig individu. Maar toch is het vaak raak, als twee individuen een harmonie vinden in de muziek, ontstaat er iets heel moois. Van fraseren tot soleren, van ondersteunen van de jam tot het weggeven van een snerpende solo, alles komt aan bod bij de muzieklessen bij de “school voor de improvisatie” in Ermelo / Zeewolde.

De opgedane technieken in zowel spel als ‘gear’ hebben voor mij een geheel nieuwe dimentie geopend in het maken van muziek en ik hoop daar nog veel en lang van te mogen genieten.

Ik beveel eenieder aan om ook op deze wijze hun muzikale kennis en kunde te verbreden!
September 8, 2013, Hans was Alexander’s client

Jan Schans

Senior advisor food chain risk analysis at Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit

Alexander is een fijne gitaardocent met een warme, persoonlijke benadering en een brede kennis van muziekstijlen. Hij zoekt naar de structuur en het lesmateriaal die passen bij je individuele wensen en je spelniveau. Hij let goed op de details van je techniek, waardoor je echt nieuwe dingen kunt leren.
June 13, 2013, Jan was Alexander’s client

Arno Siemons

Projectmanager

Als gitaardocent is Alexander flexibel, onderlegd en motiverend. Hij is goed in staat zich volledig aan de wensen van de klant aan te passen waarbij de focus ligt op ontwikkeling en spelplezier. De “op maat” formule die hij hanteert zorgt er voor dat er gericht naar resultaat op basis van de klantvraag gewerkt wordt.
June 11, 2013, Arno was Alexander’s client

Trix Meurs

creatief coach en docent, begeleidster bij GGZ centraal

Superfijne gitaardocent; duidelijk, veel kennis van zaken en weet het rustig en met humor op de leerlingen over te brengen. Iemand die voor zichzelf de lat hoog heeft liggen en gaat voor kwaliteit en plezier.
March 16, 2013, Trix was Alexander’s client

Eduard Bos

Agile Software Tester at Visma Software BV

Alexander is een zeer toegewijde, enthousiaste en toegankelijke gitarist/docent. Hij heeft mij de afgelopen 5 seizoenen lesgegeven en gecoached en mij van absolute beginner naar gevorderde gitarist begeleid. Als beginnende gitarist heb ik enorm veel gehad aan de structuur die hij bood. Alexander heeft een hele duidelijke visie en lesmethode waardoor je als beginnende gitarist heel snel kunt groeien en een solide basis kunt krijgen. Als gevorderde gitarist geeft hij heel veel vrijheid om de lesmethode te customizen. Als je als leerling een wat minder inspirerende fase hebt weet hij dit heel snel om te keren door nieuwe dingen aan te dragen. Alexander is naast het lesgeven ook altijd zelf bezig om nieuwe inzichten op te doen die hij vervolgens tijdens zijn lessen doorgeeft. Dit werkt enorm inspirerend.
Daarnaast vind ik dat Alexander bijzonder mooie composities van bestaande werken kan maken voor de gitaar.
January 7, 2013, Eduard was Alexander’s client

Reviews 2012
Marion Verspuij

Logopedist/dyslexiespecialist MSEN

Gitaarles van Alexander is zeer inspirerend, dynamisch en motiverend: het programma is afgestemd op je eigen wensen, maar de doorgaande lijn wordt wel bewaakt. Alle ruimte dus voor eigen inbreng en vragen. Alexander weet ontzettend veel, van theorie tot muziekstijlen en artiesten en kan hier enthousiasmerend over vertellen. Daarnaast speelt hij gewoon enorm goed gitaar! Kortom: aanrader.
September 28, 2012, Marion was Alexander’s client

Chris Kooij

Mede-eigenaar onderneming Commit.Pro v.o.f.

Alexander was voor mij een toegewijde muziekdocent, die mij – als amateur bassist – op een hoger plan heeft gebracht. Alexander is een muzikaal en bovenal prettig mens met veel geduld.
October 7, 2012, Chris was Alexander’s client

Jeroen Westerhuis

Navision Consultant at Blisss Software B.V.

Apart from a brilliant guitar player, Alexander is a great coach as well. Not just teaching guitar knowledge and technique, but also enthusing the student (i.e. me) to play guitar. Not just randomly selecting a song from a book and going ahead with that, but listening to the student and custom-fitting the classes to the wishes and capabilities. Playing what the student wants to learn, while creating opportunities to grow.

It’s more than teaching. It’s COACHING. Alexander’s got it.
September 30, 2012, Jeroen was Alexander’s client

Daniël de Wolf

General Practitioner

Patient teacher, adapts exellent to the needs of his student.
September 27, 2012, Daniël was Alexander’s client

Reviews 2010
Gitaarles in Putten

Geplaatst door Rob S. op 02 jul. ’10 | 7 jaar actief op Marktplaats
Ik heb nu ongeveer anderhalf jaar les van Alexander en, geloof me, ik ben een moeilijke leerling. Langzaam van begrip en ik leer niet gemakkelijk. Alexander blijft rustig en geduldig en probeert, als een bepaalde leermethode niet werkt, meteen een andere manier om iets aan te leren. Alexander is flexibel en altijd optimistisch. Hij is afgestudeerd op het conservatorium en beheerst volgens mij alle gitaarstijlen. Jazz, Blues, Hardrock, Bluegrass, Klassiek, etc. Hij kan zelf trouwens ook fabelachtig gitaar spelen.
Wil je gitaarles dan benadeel je jezelf als je dit niet neemt bij Alexander. Wil je gitaarles en woon je niet in de buurt van Ermelo dan heb je gewoon pech……………

Gitaarles in Zeewolde

Geplaatst door Jonne_msn op 18 mei ’10 | 5 jaar actief op Marktplaats
Ik krijg sinds eind 2009 les van Alexander, en elke week is het weer leuk en gezellig! Elke week leer je weer iets, niet alleen over het spelen, maar ook over andere gitaristen en over versterkers etc. Je krijgt elke keer iets mee om thuis te oefenen, dus je kunt altijd wel wat doen. Het wordt niet snel saai want je krijgt altijd iets voor jouw niveau.

Zeker een aanrader!!

Mvg,
Jonne

Elektrische gitaar les in Zeewolde

Geplaatst door J.J. Kranendonk op 17 mei ’10 | 7 jaar actief op Marktplaats
Gitaarcoach Alexander heeft altijd iets nieuws en uitdagends om te leren of in te studeren. Zowel theorie als praktijk. Hij beheerst zelf veel spelstijlen en kent zijn klassiekers (ook mijn oude gitaarhelden uit de jaren zestig en zeventig; altijd leuk om over te praten). Ik ben blij dat hij in Zeewolde les geeft.

Gitaar improvisatie in Zwolle

Geplaatst door bowie op 17 mei ’10 | 8½ jaar actief op Marktplaats
Boas,

Ik ben sinds begin februari op les bij de school voor improvisatie.
In het verleden had ik zelf al gitaar leren spelen door kijken her en der.
maar op de school voor improvisatie viellen alle puzzel stukjes in elkaar.
Alexander geeft genoeg huiswerk mee zodat je je niet verveeld en iedere week weer nieuwe dingen hebt om in de praktijk te brengen.

ik ben er blij mee en ga er hoorbaar door anderen op vooruit.

Hannah Elsenbroek

Geplaatst op 17-11-2009

Ik heb nu iets meer dan 3 jaar les van Alexander. Hij heeft mijn niveau omhoog geholpen van een paar akkoorden, tokkelen en melodietjes spelen naar de vooropleiding van het conservatorium! Hij weet precies hoe hij het beste in iemand naar boven kan halen, geeft heel professioneel, persoonsgericht en duidelijk les, motiveert en daarnaast speelt hij zelf ook nog ontzettend goed. Echt een aanrader!

Trix Meurs

Geplaatst op 17-11-2009

Mijn zoon Max heeft al langere tijd les van Alexander, en gaat er met veel plezier naar toe. Max heeft een autisme spectrumstoornis, maar Alexander is heel consequent, en rustig ,biedt veiligheid ( belangrijk voor Max) en muzikale uitdaging. Zijn enthousiasme en enorme drive werken heel stimulerend!

Daarnaast vinden we dat hij duidelijk en goed lesgeeft, hij weet ongelofelijk veel van muziek, maar weet dat ook over te dragen, ..zowel de muzikale-als de technische kant. Ik kan hem als gitaardocent bij iedereen aanbevelen. Wij zijn er in elk geval superblij mee!

(hier kun je Max zien spelen: Klik hier!)

Hans Vink

Geplaatst op 17-11-2009

Ik heb nu een paar maanden les van Alexander en het bevalt me erg goed. Hij heeft een ongedwongen geïnspireerde wijze van lesgeven en is bijzonder enthousiast. Hij weet goed je niveau te pijlen en speelt daar kundig op in. Al met al, ik ben blij dat ik les van hem heb.

Arnold Polinder

Geplaatst op 18-11-2009

De gitaarlessen van Alexander zijn top! In een jaar tijd heb ik zoveel geleerd. Elke les zit vol enthousiasme en inspiratie. Hij geeft op een hele professionele manier les en alles wat je leert word gelijk per email naar je verstuurd.

Gerco Drost

Geplaatst op 19-11-2009

Ik ben er pas begonnen en ik vind het helemaal te gek !!!
Ik krijg goed les, uitleg, hulp en noem maar op bij elkaar is het dus geweldig en iedereen zou hier les moeten nemen!!!!

Paul Visser

Geplaatst op 21-11-2009

Ik speel al langer gitaar en wilde wat meer (solerend) improviseren. Had in de krant over Alexander gelezen en dat sprak me aan. Sinds september heb ik nu les en een hoop puzzelstukjes vallen op zijn plaats. Door de zeer goede uitleg en de toegesneden oefeningen die Alexander geeft zie ik mijn gitaarspel na amper 3 maanden al veranderen, verbeteren en uitbreiden. Top Alexander, we gaan lekker door!

Rianne Lewinsky

Onze zoon Milo (8 jaar) krijgt sinds een half jaar gitaarles van Alexander Stakenburg. Hij begon met een klassieke gitaar en is na ongeveer 5 maanden overgestapt op een elektrische gitaar. Milo vindt de lessen fijn. Hij gaat graag naar les.
Alexander heeft o.i. een mooie balans gevonden in het aanbieden van het theoretische en het praktische gedeelte.
Dit doet hij op een hele laagdrempelige manier: Uitgaande van de mogelijkheden van onze zoon klimt Milo elke week een klein stukje hoger op de ladder. De lessen zijn uitdagend, dit komt door de muziek-keuze en ook door de heel positieve manier van benaderen van Alexander. Omdat Alexander zo duidelijk laat zien dat hij geniet van muziek, heeft dit direct invloed op onze zoon, het werkt aanstekelijk.

Wij kunnen andere kinderen zeker aanraden om op deze manier gitaarles te nemen.
Hartelijke groeten van Rianne Lewinsky

(hier kun je Milo trouwens zien spelen!)

Eduard
Geplaatst op 08-05-2008

Ik heb nu 1 seizoen les van Alexander en ik moet zeggen dat ik zeer tevreden ben! Hij heeft een goede gestructureerde aanpak, maakt de theorie inzichtelijk en is toegewijd om er uit te halen wat er in zit. Ook goede combinatie fun/discipline zodat je niet gedemotiveerd raakt.

Gerben
Geplaatst op 09-05-2008

Zit nu bijna half jaar bij school voor improvisatie en de lessen zijn top! Duidelijk en met veel voorbeelden. Wat je hebt geleerd krijg je vrijwel direct per email toegestuurd zodat je meteen als je thuis komt aan de slag kunt.

Wijnand
Geplaatst op 09-05-2008

Ik zelf zit nu zo’n 1,5 jaar School voor Improvisatie en het bevalt uitstekend. Professionele begeleiding, aardige gitaarleraar. Het is zeer aan te raden.

Mvg,
Wijnand

Timo Lauteslager
Geplaatst op 09-05-2008

Ik heb nu zo’n half jaar gitaarles gehad van Alexander, en iedere les is weer een boost voor mijn inspiratie en zit boordevol met nieuwe snelle, ingewikkelde, technische, of gewoon rockende gitaarstukken. Ik ben afgelopen half jaar bijzonder veel vooruitgegaan in mijn gitaarspel, zeker mede dankzij Alexanders enthousiasme en skills.

Liesbeth van der Horst
Geplaatst op 14-05-2008

Ik heb nu een paar maanden les van de vriendelijke en getalenteerde Alexander. Hij heeft mij (een ietwat faalangstig ingesteld typje) erg geholpen met me duidelijk uit te leggen dat muzikaliteit niet alleen een kwestie is van aanleg, maar nog veel meer van er (liefst dagelijks …) mee bezig te zijn zodat er patronen in je hersenen kunnen inslijten. Hoopgevend zijn de lessen van Alexander in meerdere opzichten: zo kan hij bijv. door zijn skill precies peilen wat je nodig hebt om iets goed onder de knie te krijgen. En daarbij heeft hij ook nog humor. Ik heb er plezier in, nou jij nog!

Groetjes,
Liesbeth

Matthijs
Geplaatst op 14-05-2008

Ik ben mathijs en heb nu meschien al bijna een jaartje gitaarles bij alexander. Hij doet het perfect en leuke deuntjes leert hij je al snel. Dus als er iemand gitaarles zoekt HIER HIER HIER HIER bij ALEXANDER LES NEMEN HIJ IS DE BESTE!!!!!!!!!

Thomas van der Meer
Geplaatst op 16-05-2008

Ik ben Thomas en ik heb samen met mathijs les van Alexander. Het is een hele aardige meester en hij geeft goed les. Je leert niet alleen liedjes spelen maar ook improviseren en dat op en leuke manier. Dus wil je gitaarles, gewoon bij Alexander!!!